AKTIVNOSTI UHRS-a


fotografija1.jpg

Iza nas je drugi od tri vikenda koja su rezervirana za Seminare sudaca i nadzornika suđenja a koje svake godine pred početak natjecateljske sezone provodi Udruga hrvatskih rukometnih sudaca.

Kao i do sada seminar se održava u turističkom središtu, Spa& SportResortuSvetiMartinnaMuri nedaleko od Čakovca.

Stručno-edukativni dio predvodili su međunarodni predavači g. ManfredPrause,  predsjednik Komisije za pravila igre i rukometne suce pri Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF Playing Rulesand Referees Commision - PRC) i g. Ramon Gallego, član PRC-a. G. Manfred Prause održao je predavanje "Postavljanje i kretanje sudaca na rukometnom terenu", a g. Ramon Gallego predavanja "Mentalna priprema sudaca", "Fizička priprema sudaca",  "Situacije s krilnih pozicija",  "Prosudbu koraka na utakmici"  te interaktivnu radionicu sa video testom specijalnih situacija.

Cilj seminara je okupljanje svih rukometnih sudaca i nadzornika suđenja koji kroz svoje dužnosti tijekom natjecateljske godine sude i nadziru organizaciju i suđenje na svim službenim utakmicama pod vodstvom HRS-a.

Pored predavanja vezanih za novosti u rukometnim pravilima na seminaru svi suci i nadzornici prolaze obavezno testiranje koje je uvjet za obavljanje dužnosti suca i nadzornika. Isto tako suci su obavezni biti u psihofizičkoj kondiciji te su tijekom seminara obavezni se podvrgnuti kontroli tjelesne spreme tkz. „bipp“ testu te vaganju.

Seminar u trajanju od tri dana zaključen je predavanjem g. DavoraTora "Psihosocijalni pristup utakmici i radu nadzornika suđenja sa sucima" te video analizom situacija iz Premijer i 1. HRL koju su vodili g. Anto Josić i g. Boris Milošević.

Također iznijete su informacije o poslijednjim međunarodnim aktivnostima članova Udruge.

Sudački par Robert Gonzurek i Tomislav Cindrić sudili su na nedavno završenom Europskom prvenstvu kadeta u Poljskoj finalnu utakmicu između Madžarske i Francuske.

Sudački par Dalibor Jurinović i Marko Mrvica te nadzornik suđenja Josip Posavec sudjelovali su u Beču (Austrija) od 29.08.-31.08. na EHF seminaru kandidata za Europsko žensko prvenstvo (EURO 2014) koje će se krajem godine održati u Hrvatskoj i Madžarskoj.

Sudački par Matija Gubica i Boris Milošević te nadzornik suđenja Josip Posavec sudjeluju u Dohi (Katar) od 05.09.-13.09. na Svjetkom klupskom prvenstvu (Super Globe). Na prvenstvu sudjeluje 8 ekipa: SG Flensburg-Handewitt (GER), EL Jaish (QAT), Handebol Taubaté (BRA), Al-Ahli Sports Club (QAT), FC Barcelona (ESP), Espérance Sportive de Tunis (TUN), AL Sadd (QAT), Sydney university HC (AUS).

 


Autor: Senad Imamović, - 02.09.2014 u 21:41